Taatan puutyövälineet postikortti

0,50€
Määrä: kpl
Tuotekoodi: 255000049117
Varastossa: 1

Railin Runokorttien aiheet tuovat mieleen lämpimät muistot lapsuudesta ja nuoruudesta 40-60-luvun maaseudulta. Kuvamaailmassa on paljon sellaista, mitä ei enää näe: ruiskuhilaat, niityn heinälato, mummon ja vaarin polkupyörät... Koskettavat runot täydentävät tunnelmaa; mieleen palautuu melkein aistittavina kesäpäivän helteiset hetket, ruisleivän tuoksu tuvassa ja joulusaunan lämpö...

Raili Heikkilä on nainen korttisarjan tekstien takana. Hän on vuosien varrella työskennellessään erilaisten kuulija- ja lukijaryhmien kanssa saanut nähdä, kuinka ihmiset haluavat palata mielessään menneeseen. Hänen arkea lähellä olevat tekstinsä on koettu terapeuttisina ja vahvistavina. Haastatellessaan kansanperinnettä hän on havainnut, miten menneen elämän monet muutkin muistot ja tunnelmat ovat nousseet esiin. Railin Runokorttien kuvasuunnittelusta ja ulkoasusta vastaa Pauliina Heikkilä. Osan kuvista hän ottaa itse, osan on ottanut pomarkkulainen luontokuvaaja Pentti Ojala. Myös Ingela Nyman on ollut kuvaajana. Monilla vanhuksilla on juuret ja muistot maalla. Railin Runokorttien kuvat ja sanat ovat vahvistaneet lukijoiden syviä muistoja. Railin Runokortit soveltuvatkin hyvin muistelu- ja tarinatyöhön.

Postikortit ovat A6-kokoisia, tukevaa kartonkia ja niissä on käteen sopivat pyöristetyt kulmat. Korttien kartonki on FSC-sertifioitua, eli sen raaka-aine on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Korttien kartonki valmistetaan Suomessa, kortit suunnitellaan, kuvataan ja painetaan Suomessa. Niinpä voit hyvillä mielin lähettää suomalaiset terveiset korteillamme! Railin Runokorteilla onkin Suomalaisen Työn liiton Avainlippu. 

Taatan puutyövälineet - yksiosaisen kortin koko on 105 x 148 mm. Kuvan päällä oleva c-kuvio ei ole itse kortissa vaan vain verkkokaupassa kuvan päällä kopioinnin estämiseksi. 

Astutaan verstaan hämärään, lasketaan huopahattu tuolin selkämykselle ja otetaan esiin puutyövälineet, joilla on rakennettu monenlaista vuosien varrella. Paljon kulkeneet monot voi hetkeksi ottaa pois jaloista ja istahtaa pohtimaan elämän kulkua:
Oma polkumme kaikilla meillä
elon tiellä kun kuljetaan
Vaan muistoissa kaukana siellä
niin usein kulkea saan.

Puhutteleva kortti sopii vaikkapa onnitteluun ammattiin valmistuvalle isovanhempien antamana tai rohkaisuksi elämän taitekohdissa. Kortin kuvassa taatan puusepän työkaluja verstaassa Siikaisissa. Runo: Raili Heikkilä, kuva: Pauliina Heikkilä

Kortit toimitamme myös suoraan kortinsaajalle haluamasi viestin kera.