Pyykkipäivä

1,20€
Määrä: kpl
Tuotekoodi: 980501987
Tuotemerkki: Paperisilppuri
Varastossa: 8

Torpan Tarinat® on aito suomalainen ja luonnon rytmin liki käsin kosketeltavaksi tuova postikortti- ja sisustustaulusarja. Korttien kartonki on FSC-sertifioitua, eli raaka-aine on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Korttien myös kartonki valmistetaan Suomessa. Kuvaussunnittelusta vastaa Paperisilppuri ja tunnelmalliset kuvat on ottanut Ingela Nyman. Kortit painetaan Suomessa. Niinpä voit hyvillä mielin lähettää suomalaiset terveiset korteillamme.

Torpan Tarinat®-postikorteilla on Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu!

Torpan Tarinat® -postikortit kertovat eletyn maaseutuelämän kuvia. Taustapuolella kerrotaan kortin aiheesta suomeksi ja englanniksi, joten nämä kortit raottavat kuvia rauhallisesti etenevään, luonnonrytmiseen torpan elämään sekä suomalaisille että suomalaisesta elämäntavasta kiinnostuneille.

Pyykkipäivä - yksiosaisen kortin koko on 105 x 148 mm. Kuvan päällä oleva C-kirjain ei ole itse kortissa vaan vain verkkokaupassa kuvan päällä kopioinnin estämiseksi.

Pyykkipäivänä torpan patojen alla sauhusi tuli ja pyykkikartut paukkuivat, kun naiset hakkasivat suopavettä irti pyykeistä. Pyykinkeittolipeää säilytettiin vanhassa limonadipullossa. Vaatteita hierottiin pyykkilaudan päällä ja keitettiin lipeävedessä. Lopuksi vaatteet huuhdottiin joessa tai järvessä.

Torpan Tarinat® -kortti kertoo suomalaisen maaseudun karheaa tarinaa ja tuo lähelle torpan toimiin liittyvät tunnelmat ja työt. Kortin taustapuolella on kerrotaan suomeksi ja englanniksi pyykin pesusta ennen vanhaan maaseudulla: On laundry day, fires burned under the laundry pots and the banging of washing bats filled the air. Clothes were rubbed against washing boards, boiled in lye water, and then finally rinsed in a river or a lake...

Kortin kuvassa on mummun pyykkisaavi Siikaisten Pyntäisten kylässä. Kuvausjärjestelyt Paperisilppurin, valokuvan otti Ingela Nyman.

Kortit toimitamme myös suoraan kortinsaajalle haluamasi viestin kera.