Pullapotkukelkka postikortti

0,50€
Määrä: kpl
Tuotekoodi: 980501975
Varastossa: 4

Railin Runokorttien aiheet tuovat mieleen lämpimät muistot lapsuudesta ja nuoruudesta 40-60-luvun maaseudulta. Kuvamaailmassa on paljon sellaista, mitä ei enää näe: ruiskuhilaat, niityn heinälato, mummon ja vaarin polkupyörät... Koskettavat runot täydentävät tunnelmaa; mieleen palautuu melkein aistittavina kesäpäivän helteiset hetket, ruisleivän tuoksu tuvassa ja joulusaunan lämpö...

Raili Heikkilä on nainen korttisarjan tekstien takana. Hän on vuosien varrella työskennellessään erilaisten kuulija- ja lukijaryhmien kanssa saanut nähdä, kuinka ihmiset haluavat palata mielessään menneeseen. Hänen arkea lähellä olevat tekstinsä on koettu terapeuttisina ja vahvistavina. Haastatellessaan kansanperinnettä hän on havainnut, miten menneen elämän monet muutkin muistot ja tunnelmat ovat nousseet esiin. Railin Runokorttien kuvasuunnittelusta ja ulkoasusta vastaa Pauliina Heikkilä. Osan kuvista hän ottaa itse, osan on ottanut pomarkkulainen luontokuvaaja Pentti Ojala. Myös Ingela Nyman on ollut kuvaajana. Monilla vanhuksilla on juuret ja muistot maalla. Railin Runokorttien kuvat ja sanat ovat vahvistaneet lukijoiden syviä muistoja. Railin Runokortit soveltuvatkin hyvin muistelu- ja tarinatyöhön.

Postikortit ovat A6-kokoisia, tukevaa kartonkia ja niissä on käteen sopivat pyöristetyt kulmat. Korttien kartonki on FSC-sertifioitua, eli sen raaka-aine on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Korttien kartonki valmistetaan Suomessa, kortit suunnitellaan, kuvataan ja painetaan Suomessa. Niinpä voit hyvillä mielin lähettää suomalaiset terveiset korteillamme! Railin Runokorteilla onkin Suomalaisen Työn liiton Avainlippu. 

Pullapotkukelkka - yksiosaisen kortin koko on 148 x 105 mm. Kuvassa näkyvä C-kirjain ei ole itse kortissa vaan vain verkkokaupassa kopioinnin estämiseksi.
Kun ennen vanhaan maaseudulla leivottiin, vietiin lämpimäisiä ja maitoa naapurillekin. Nisulonka kiedottiin pyyhkeeseen ja leipäkin saatettiin ottaa mukaan. Maitokannukin, jos ei vielä olleet lehmät "ummessa". Talvinen kortti tuo terveiset vaikka ystävänpäivään runon kera:
Paljon kerralla leivottiin
myös ystävää muistettiin 
Lämmintä leipää ja pullaa tässä
hänelle ollaan viemässä

Kortin kuvassa on mummun potkukelkka ja maitokannu Honkajoen Rynkäisten kylässä. Runo: Raili Heikkilä Kuva: Ingela Nyman.

Kortit toimitamme myös suoraan kortinsaajalle haluamasi viestin kera.

 

Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio