Omenat puolukkahillossa

1,20€
Määrä: kpl
Tuotekoodi: 980501974
Tuotemerkki: Paperisilppuri
Varastossa: 17

Railin Runokorttien aiheet tuovat mieleen lämpimät muistot lapsuudesta ja nuoruudesta 40-60-luvun maaseudulta. Kuvamaailmassa on paljon sellaista, mitä ei enää näe: ruiskuhilaat, niityn heinälato, mummon ja vaarin polkupyörät... Koskettavat runot täydentävät tunnelmaa; mieleen palautuu melkein aistittavina kesäpäivän helteiset hetket, ruisleivän tuoksu tuvassa ja joulusaunan lämpö...

Raili Heikkilä on nainen korttisarjan tekstien takana. Hän on vuosien varrella työskennellessään erilaisten kuulija- ja lukijaryhmien kanssa saanut nähdä, kuinka ihmiset haluavat palata mielessään menneeseen. Hänen arkea lähellä olevat tekstinsä on koettu terapeuttisina ja vahvistavina. Haastatellessaan kansanperinnettä hän on havainnut, miten menneen elämän monet muutkin muistot ja tunnelmat ovat nousseet esiin. Railin Runokorttien kuvasuunnittelusta ja ulkoasusta vastaa Pauliina Heikkilä. Osan kuvista hän ottaa itse, osan on ottanut pomarkkulainen luontokuvaaja Pentti Ojala. Myös Ingela Nyman on ollut kuvaajana. Monilla vanhuksilla on juuret ja muistot maalla. Railin Runokorttien kuvat ja sanat ovat vahvistaneet lukijoiden syviä muistoja. Railin Runokortit soveltuvatkin hyvin muistelu- ja tarinatyöhön.

Postikortit ovat A6-kokoisia, tukevaa kartonkia ja niissä on käteen sopivat pyöristetyt kulmat. Korttien kartonki on FSC-sertifioitua, eli sen raaka-aine on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Korttien kartonki valmistetaan Suomessa, kortit suunnitellaan, kuvataan ja painetaan Suomessa. Niinpä voit hyvillä mielin lähettää suomalaiset terveiset korteillamme! Railin Runokorteilla onkin Suomalaisen Työn liiton Avainlippu. 

Omenat puolukkahillossa - yksiosaisen kortin koko on 105 x 148 mm. 
Lapsuuden muistoihin kuuluvat mitä moninaisemmat herkut, jotka olivat juuri silloin parasta maailmassa. Kotipihan omenapuu oli känkkyräinen ja tuotti kovia, happamia omenia. Sen hedelmät nautittiin kuitenkin hartaudella talven mittaan. Punaista ja pehmeää omenaa oli hauska kastaa sokeriin. Railin Runokortin tunnelmat vievät ajatukset syksyn ja talven kotoisen rehellisten antimien pariin.
Kortissa runo:
Pienet happamat pihapuun omenat
upotimme puolukoiden punaiseen syliin
Siellä ne säilyivät ja tulivat pehmeiksi
syödessä kastoimme niitä sokeriin
Paremmasta emme tienneet...

Kortin kuvassa kirpeitä omenoita säilötään sotavuosien tapaan puolukkahilloon. Mummun marjasurvin ja hillotölkit Honkajoella. Runo: Raili Heikkilä  Kuva: Ingela Nyman.

Kortit toimitamme myös suoraan kortinsaajalle haluamasi viestin kera.