Auringonlasku ja nuotio

1,20€0,60€
Määrä: kpl
Tuotekoodi: 2116
Tuotemerkki: Paperisilppuri
Varastossa: 2

Railin Runokorttien aiheet tuovat mieleen lämpimät muistot lapsuudesta ja nuoruudesta 40-60-luvun maaseudulta. Kuvamaailmassa on paljon sellaista, mitä ei enää näe: ruiskuhilaat, niityn heinälato, mummon ja vaarin polkupyörät... Koskettavat runot täydentävät tunnelmaa; mieleen palautuu melkein aistittavina kesäpäivän helteiset hetket, ruisleivän tuoksu tuvassa ja joulusaunan lämpö...

Raili Heikkilä on nainen korttisarjan tekstien takana. Hän on vuosien varrella työskennellessään erilaisten kuulija- ja lukijaryhmien kanssa saanut nähdä, kuinka ihmiset haluavat palata mielessään menneeseen. Hänen arkea lähellä olevat tekstinsä on koettu terapeuttisina ja vahvistavina. Haastatellessaan kansanperinnettä hän on havainnut, miten menneen elämän monet muutkin muistot ja tunnelmat ovat nousseet esiin. Railin Runokorttien kuvasuunnittelusta ja ulkoasusta vastaa Pauliina Heikkilä. Osan kuvista hän ottaa itse, osan on ottanut pomarkkulainen luontokuvaaja Pentti Ojala. Myös Ingela Nyman on ollut kuvaajana. Monilla vanhuksilla on juuret ja muistot maalla. Railin Runokorttien kuvat ja sanat ovat vahvistaneet lukijoiden syviä muistoja. Railin Runokortit soveltuvatkin hyvin muistelu- ja tarinatyöhön.

Postikortit ovat A6-kokoisia, tukevaa kartonkia ja niissä on käteen sopivat pyöristetyt kulmat. Korttien kartonki on FSC-sertifioitua, eli sen raaka-aine on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Korttien kartonki valmistetaan Suomessa, kortit suunnitellaan, kuvataan ja painetaan Suomessa. Niinpä voit hyvillä mielin lähettää suomalaiset terveiset korteillamme! Railin Runokorteilla onkin Suomalaisen Työn liiton Avainlippu. 

Auringonlasku ja nuotio - yksiosaisen kortin koko on 148 x 105 mm. 

Laskeva aurinko kultaa Pielisen laajaa järvenselkää ja kulkija nauttii henkeäsalpaavan kauniista hetkestä nuotion lämmössä. Railin Runokortissa luonnon rauha ja kauneus hurmaa kaikki suomalaisen luonnon ystävät:
Ah, sinne jos voisin päästä
maan ääreen hiljaiseen
ja auringonlaskun nähdä
järven pintaan tyveneen

Sopii oivallisesti kaikkien luonnossa kulkijoiden tervehtimiseen iästä ja sukupuolesta riippumatta. Erämiehille ja -naisille, retkeilijöille. Oivallinen lähettää myös ulkomaille, kotimaan luontoon kaipaaville.

Railin Runokortti -sarjaan kuuluva A6-kokoinen postikortti tukevaa, suomalaista kartonkia, taustapuoli on tyhjä omalle tervehdykselle. Mukavana yksityiskohtana pyöristetyt kulmat. Kortin valokuvassa ilta-aurinko laskee Pieliseen Juuassa, Paalasmaan Karhusaaren kalliolta nähtynä. Runo: Raili Heikkilä, kuva: Asko Kuittinen.

Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio