Sinun Vuotesi 1944 kirja

20,00€
Määrä: kpl
Tuotekoodi: 698038 OUTLET
Varastossa: 2

OUTLET-tuote - poistuu valikoimasta

Ainutlaatuinen lahja 40-, 50-, 60- ja 70 vuotta täyttäville. Myös erinomainen hääpäivälahja - runsaasti yhteistä muisteltavaa.

Vuosi 1944 oli täysin käänteentekevä Suomen historiassa. Vuoden alussa Suomi oli sodassa Neuvostoliiton kanssa ja Saksan aseveli, syksyllä jatkosota vihdoin päättyi, mutta Lapissa alkoi uusi sota saksalaisia vastaan. Politiikassa tapahtui niin ikään täyskäännös, kun kommunistit nousivat johtaviin asemiin.

Normandian maihinnousun jälkeen Saksan tappio alkoi näyttää selvältä, mutta suursota jatkui yhä. Myös säännöstely jatkui, ja käytännössä kaikki oli kortilla. Harmaa arki haluttiin kuitenkin unohtaa elokuvissa: Herra ja ylhäisyys, Nainen on valttia ja Suomisen Olli rakastuu keräsivät jättiyleisön. Radiossa ja levylautasilla suosiossa olivat haikeat tangot, kuten Siks'' oon mä suruinen ja Syyspihlajan alla.

Tämä kirjaa tarjoaa tuokiokuvia dramaattisesta vuodesta 1944, jolloin evakot täyttivät tiet niin Karjalassa kuin Lapissa, valvontakomissio saapui Suomeen ja maa joutui taipumaan ankariin sotakorvauksiin. Mutta tärkeintä oli paluu rauhaan ja toive paremmista ajoista. Vaikka tanssikielto oli yhä voimassa, nurkkatanssit kukoistivat, uusia vaatteita tehtiin vaikka ikkunaverhoista ja jälleenrakennukseen ryhdyttiin rivakasti.

Uskomaton vuosi!

Sidottu, kovakantinen, 80 sivua, 150x200mm.