Sammutuspeite Vihta oranssi

18,90€
Määrä: kpl
Tuotekoodi: 501577848
Varastossa: 68

Sammutuspeitekin voi viimein olla kaunis!

Vihtakuvio on sävyltään oranssi valkoisella pohjalla. Kivan pirteä kuvio sopii hyvin myös mökille!

Sammutuspeitteen täytyy olla riittävän suuri, jotta se on käyttökelpoinen. Pelastusviranomaiset suosittavat kodin sammutuspeitteen kooksi 120 x 180 cm. Sillä pystyy sammuttaessa suojaamaan itsensä hyvin ja peittämään esimerkiksi normaalikokoisen savuavan television ja näin ainakin hillitsemään palon etenemistä. Tämä sammutuspeite täyttää pelastusviranomaisten suositukset.

Sammutuspeite on pieni lisä kodin ja mökin turvallisuuteen. Sammutuspeite on tärkeää pitää helposti saatavilla jotta siitä on paras mahdollinen apu tulipalon sattuessa. Hyvän Tuulen Puodista löydät kivan näköisiä sammutuspeitteitä joita ei tarvitsekaan piilottaa kaappiin tai komeroon!

Sammutuspeite on kätevä pienien palojen sammuttamiseen joita voi sattua erityisesti keittiössä. Sammutuspeite kannattaa olla saatavilla myös ainakin autotallissa, veneessä, asuntovaunussa ja kesämökillä.

Sammuttaminen sammutupeitteellä tapahtuu siten, että palava materiaali peitetään kokonaan sammutuspeitteellä, jolloin palo tukahtuu ja sammuu. Palon tukahduttaminen sammutuspeitteellä ei sotke ympäristöä, kuten vaikka jauhesammuttimella sammuttaminen. Sammutuspeite on siis helppo käyttää ja täysin huoltovapaa. Se on myös helppo ripustaa naulaan tai koukkuun. Käytetty ja rikkinäinen sammutuspeite hävitetään ja tilalle hankitaan uusi.

Näin käytät sammutuspeitettä
Vedä sammutuspeite nauhoista ulos pakkauksesta.
Ota kiinni peitteen nauhoista tai nurkista. Suojaa kätesi peitteen alle. Voit suojata itseäsi myös astumalla jalalla peitteen alareunan päälle niin, etteivät liekit pääse peitteen alta kasvoille.
Ojenna kädet suoraan eteenpäin.
Lähesty paloa peitteen takana suojassa (ulkona tuulen suunnasta).
Levitä peite rauhallisesti ja tiiviisti palon päälle tai ympärille.
Pidä peitettä tiiviisti paikoillaan, kunnes olet varma, että tuli on tukahtunut.

Kun toisen henkilön päällä syttyvät vaatteet, toimi näin:
Kaada uhri maahan.
Tukahduta tuli sammutuspeitteellä, matolla tai kierittelemällä.
Jos lähellä on vettä, sammuta sillä.
Aseta sammutuspeite ensin kaulalle suojaten kasvoja liekeiltä.
Sammuta päästä jalkoihin päin.
Jäähdytä kytevät vaatteet vedellä. Älä revi irti ihoon palaneita vaatteita.
Toimita uhri hoitoon.