Revontulet ja lato Pohjanmaalla

1,20€
Määrä: kpl
Tuotemerkki: Paperisilppuri
Varastossa: 3

Railin Runokorttien aiheet tuovat mieleen lämpimät muistot lapsuudesta ja nuoruudesta 40-60-luvun maaseudulta. Kuvamaailmassa on paljon sellaista, mitä ei enää näe: ruiskuhilaat, niityn heinälato, mummon ja vaarin polkupyörät... Koskettavat runot täydentävät tunnelmaa; mieleen palautuu melkein aistittavina kesäpäivän helteiset hetket, ruisleivän tuoksu tuvassa ja joulusaunan lämpö...

Raili Heikkilä on nainen korttisarjan tekstien takana. Hän on vuosien varrella työskennellessään erilaisten kuulija- ja lukijaryhmien kanssa saanut nähdä, kuinka ihmiset haluavat palata mielessään menneeseen. Hänen arkea lähellä olevat tekstinsä on koettu terapeuttisina ja vahvistavina. Haastatellessaan kansanperinnettä hän on havainnut, miten menneen elämän monet muutkin muistot ja tunnelmat ovat nousseet esiin. Railin Runokorttien kuvasuunnittelusta ja ulkoasusta vastaa Pauliina Heikkilä. Osan kuvista hän ottaa itse, osan on ottanut pomarkkulainen luontokuvaaja Pentti Ojala. Myös Ingela Nyman on ollut kuvaajana. Monilla vanhuksilla on juuret ja muistot maalla. Railin Runokorttien kuvat ja sanat ovat vahvistaneet lukijoiden syviä muistoja. Railin Runokortit soveltuvatkin hyvin muistelu- ja tarinatyöhön.

Postikortit ovat A6-kokoisia, tukevaa kartonkia ja niissä on käteen sopivat pyöristetyt kulmat. Korttien kartonki on FSC-sertifioitua, eli sen raaka-aine on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Korttien kartonki valmistetaan Suomessa, kortit suunnitellaan, kuvataan ja painetaan Suomessa. Niinpä voit hyvillä mielin lähettää suomalaiset terveiset korteillamme! Railin Runokorteilla onkin Suomalaisen Työn liiton Avainlippu. 

Revontulet ja lato Pohjanmaalla - yksiosaisen postikortin koko on 148 x 105 mm. 

Pohjanmaan lakeus, lato ja revontulet - ainutlaatuisen kaunis hetki sykähdyttää lämpimästi talvisen kylmästä maisemasta huolimatta. Tällä Railin Runokortilla voikin tervehtiä myös heitä, jotka ovat jättäneet Pohjanmaan lakeudet taakseen, ehkä peräti ulkosuomalaisiakin. Railin runo pukee ajatukset sanoiksi::

Sinne kyliin kaukaisiin
muistoissani retken teen
talven rauhaan hiljaiseen
tähtitaivaan kirkkauteen

Upeassa kuvassa kohtaa vanha ja uusi aika, sillä harvaksi käyneen ladon läpi versoaa uutta. Lakeus on aina antanut ajatuksille tilaa. Tämä ajatuksia herättävä talvinen Railin Runokortti on tukevaa, suomalaista kartonkia, taustapuoli on tyhjä omalle tervehdykselle. A6-kokoisessa postikortissa on mukavana yksityiskohtana pyöristetyt kulmat. Railin Runokorteilla on Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu. Kortin kuvassa on lakeuden talvista rauhaa Kauhavan Oravan kylässä. Runo: Raili Heikkilä, kuva: Tomi Katajamäki.