Paperisilppuri

Näytetään tuotteet 1 - 32 (119 tuotteesta)

Paperisilppuri

Paperisilppuri tuottaa Railin Runokortit ja Torpan Tarinat -kortit, jotka raottavat kuvia luonnonrytmiseen maaseudun elämään ja muistoihin.

Railin Runokorttien aiheet tuovat mieleen lämpimät muistot lapsuudesta ja nuoruudesta 40-60-luvun maaseudulta. Kuvamaailmassa on paljon sellaista, mitä ei enää näe: ruiskuhilaat, niityn heinälato, mummon ja vaarin polkupyörät... Koskettavat runot täydentävät tunnelmaa; mieleen palautuu melkein aistittavina kesäpäivän helteiset hetket, ruisleivän tuoksu tuvassa ja joulusaunan lämpö...

Raili Heikkilä on nainen korttisarjan tekstien takana. Hän on vuosien varrella työskennellessään erilaisten kuulija- ja lukijaryhmien kanssa saanut nähdä, kuinka ihmiset haluavat palata mielessään menneeseen. Hänen arkea lähellä olevat tekstinsä on koettu terapeuttisina ja vahvistavina. Haastatellessaan kansanperinnettä hän on havainnut, miten menneen elämän monet muutkin muistot ja tunnelmat ovat nousseet esiin.

Railin Runokorttien kuvasuunnittelusta ja ulkoasusta vastaa Pauliina Heikkilä. Osan kuvista hän ottaa itse, osan on ottanut pomarkkulainen luontokuvaaja Pentti Ojala. Myös Ingela Nyman on ollut kuvaajana. Monilla vanhuksilla on juuret ja muistot maalla. Railin Runokorttien kuvat ja sanat ovat vahvistaneet lukijoiden syviä muistoja. 

Torpan Tarinat® on aito suomalainen ja luonnon rytmin liki käsin kosketeltavaksi tuova postikortti- ja sisustustaulusarja. Tunnelmallisest kuvat ja tekstit avaavat torpan arkistenkin toimien tunnelmia. Syvyyttä käsittelyyn tuovat aidot ja alkuperäiset esineet, maisemat ja erityisesti tarinat, joilla on oikeat juuret. Ne kertovat eletyn maaseutuelämän kuvia ja raottavat tuokioita rauhallisesti etenevään, luonnonrytmiseen elämään.

Suomalainen elämäntapa, joka on lähellä luontoa, kiehtoo myös monia ulkomaisia vieraitamme. Korttien ja taulujen taustapuolella kerrotaankin kuvasta sekä suomeksi että englanniksi. Nämä kuvat matkaavat myös ulkomaille antaen hetken menneestä torpan elämästä sisustustauluna tai postikorttina.