Kuutamoinen latomaisema

1,20€
Määrä: kpl
Tuotekoodi: 1812
Tuotemerkki: Paperisilppuri
Varastossa: 9

Railin Runokorttien aiheet tuovat mieleen lämpimät muistot lapsuudesta ja nuoruudesta 40-60-luvun maaseudulta. Kuvamaailmassa on paljon sellaista, mitä ei enää näe: ruiskuhilaat, niityn heinälato, mummon ja vaarin polkupyörät... Koskettavat runot täydentävät tunnelmaa; mieleen palautuu melkein aistittavina kesäpäivän helteiset hetket, ruisleivän tuoksu tuvassa ja joulusaunan lämpö...

Raili Heikkilä on nainen korttisarjan tekstien takana. Hän on vuosien varrella työskennellessään erilaisten kuulija- ja lukijaryhmien kanssa saanut nähdä, kuinka ihmiset haluavat palata mielessään menneeseen. Hänen arkea lähellä olevat tekstinsä on koettu terapeuttisina ja vahvistavina. Haastatellessaan kansanperinnettä hän on havainnut, miten menneen elämän monet muutkin muistot ja tunnelmat ovat nousseet esiin. Railin Runokorttien kuvasuunnittelusta ja ulkoasusta vastaa Pauliina Heikkilä. Osan kuvista hän ottaa itse, osan on ottanut pomarkkulainen luontokuvaaja Pentti Ojala. Myös Ingela Nyman on ollut kuvaajana. Monilla vanhuksilla on juuret ja muistot maalla. Railin Runokorttien kuvat ja sanat ovat vahvistaneet lukijoiden syviä muistoja. Railin Runokortit soveltuvatkin hyvin muistelu- ja tarinatyöhön.

Postikortit ovat A6-kokoisia, tukevaa kartonkia ja niissä on käteen sopivat pyöristetyt kulmat. Korttien kartonki on FSC-sertifioitua, eli sen raaka-aine on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Korttien kartonki valmistetaan Suomessa, kortit suunnitellaan, kuvataan ja painetaan Suomessa. Niinpä voit hyvillä mielin lähettää suomalaiset terveiset korteillamme! Railin Runokorteilla onkin Suomalaisen Työn liiton Avainlippu. 

Kuutamoinen latomaisema postikortti - yksiosaisen kortin koko on 148 x 105 mm. Kuvan päällä olevat tekstit eivät ole itse kortissa vaan vain verkkokaupassa kuvan päällä kopioinnin estämiseksi.

Ken on kokenut kuutamoisen suviyön Pohjanmaan aukealla, usvan kietoessa viilenevän maiseman ja sen ladot vaippaansa, on päässyt nauttimaan jostain ainutlaatuisen suomalaisesta, katoavasta kauneudesta.

Tällä kortilla voi jakaa haikeita hetkiä ystävien ja sukulaisten kesken, tai muistaa heitä, jotka ovat lakeudet taakseen jättäneet. Suvisen yön hauras ja hämärä kauneus tulee lähelle Railin runossakin:
Yön tuoksut kaikki muistoissani
lakeuden yllä täysikuu
usva nousee viljapeltojen ylle
Unohtua voi kaikki muu 

Kortin kuvassa on kesän kuutamoyön lumoa Kauhavan lakeuksilla. Runo: Raili Heikkilä, kuva: Tomi Katajamäki. 

Kortit toimitamme myös suoraan kortinsaajalle haluamasi viestin kera.