Kalkkimaalit ja vahat

Näytetään tuotteet 1 - 32 (191 tuotteesta)

Kalkkimaalit ja vahat

Kaipaatko kotiisi lisää väriä tai onko sinulla huonekalu joka kaipaa uutta ilmettä? Suosituilla kalkkimaaleilla tuunaat ja ehostat pienkalusteet ja huonekalut todella kätevästi. Kalkkimaalit ovat täydellinen tapa päivittää sekä vanhojen että uusien kalusteiden ulkonäköä. Nämä runsaspigmenttiset, vesiohenteiset, sileät ja mattapintaiset maalit ovat hajuttomia ja helposti levitettävissä siveltimellä tai telalla suoraan erilaisten pintojen päälle.

Kalkkimaali on siitä ihanaa, että se peittää pinnan yleensä tasaisesti jo ensimmäisellä käsittelykerralla. Kalkkimaali tarttuu erinomaisesti jopa aiemmin lakattuun ja maalattuun pintaan ilman, että pintaa tarvitsee hioa tai muuten käsitellä ennen maalaamista. Kalkkimaalilla saat aikaan mattapinnan, mutta halutessasi voit myös luoda ainutlaatuisen kuluneen vintage-tyylisen pinnan hiomalla maalattua pintaa kevyesti alueittain. Hiomisen jälkeen sinun kannattaa käsitellä pinta vahalla tai lakalla. 

Yksi kalkkimaalien eduista on se, että ne soveltuvat käytettäväksi sekä sisällä että ulkona. Lisäksi kalkkimaali on erittäin monikäyttöinen tuote, sillä se tarttuu melkeinpä mihin tahansa pintaan. Voit mm. maalata lasia, metallia, muovia, nahkaa tai vaikkapa pehmustettuja huonekaluja kalkkimaalilla. Jonka lisäksi sitä voi käyttää myös kodintekstiileihin ja jopa vaatteiden värjäykseen. Kalkkimaalien ihana mattapinta luo kalusteisiin rauhallisen tunnelman. Kalkkimaalien kanssa työskentelyssä vain mielikuvitus on rajana! Kurkkaa lisää juttua kalkkimaaleista myös Hyvän Tuulen Tarinoista.

Vintage Paint Kalkkimaali Purkissa

Kokeile Vintage Paint kalkkimaalia maalipurkissa ja ylläty kuinka helppoa sen kanssa on työskennellä! Sinun tarvitsee vain kastaa sivellin maaliin ja maalata haluamasi pinta. Tämä luonnollinen kalkkimaali on heti käyttövalmis. Se peittää pehmeästi ja levittyy helposti. Maali on vesiohenteinen ja melkeinpä hajuton, jonka lisäksi se on testattu ja hyväksytty käytettäväksi myös lasten leluihin ja huonekaluihin. Käytä turvallista kalkkimaalia toksisten maalien sijaan, kun haluat puhtaan elinympäristön!

Välillä on vaikeaa löytää oikeaa värisävyä varsinkin nettikuvien välityksellä. Paljon lisää kuvia eri maalisävyistä ja niillä maalatuista huonekaluista löydät Instagramista kun kirjoitat hakukenttään #vpvärinsävynnimi eli esim. #vpdustyturquoise. Näet paljon erilaisia projekteja joissa väriä on käytetty ja saat myös kivoja uusia ideoita!

Huomaa myös että kun postaat omia Vintage Paint-maalilla maalattuja töitäsi someen kirjoitathan #vpvärisävynnimi, siten se löytää tiensä muiden upeiden töiden joukkoon.

Kun haluat uutta ilmettä tai väriä kotiin helposti ja turvallisesti, kalkkimaali on oiva vaihtoehto. Tutustu, kokeile ja ihastu!

Terkuin,
Kauppiaasi Piia

Usein kysyttyä

1. Voinko maalata kalkkimaalilla puulatikoston, joka on lakattu valmiiksi? Tuleeko minun hioa pinta ensin?
Kalkkimaalila maalaaminen on helppoa. Sinun ei tarvitse hioa pintoja lainkaan. Aloita maalaaminen suoraan. Kalkkimaali tarttuu hyvin myös lakattuun pintaan.

2. Haluaisin maalata pihakalusteet, mutta en ole varma soveltuuko kalkkimaali ulkopinnoille?
Kalkkimaali soveltuu erinomaisesti ulkopinnoille. Voit maalata ulkokalusteet helposti ja vaivattomasti. Ulkona pinnoille kannattaa käyttää aina suojaavaa lakkaa. Nosta myös kalusteet aina talveksi suojaan.

3. Miten käytän kalkkimaalia tekstiilien värjäyksessä?
Tekstiilien värjäystä varten tarvitset 1 osa maalia ja 20 osaa vettä. Eli esim. 100 ml maalia ja 2 litraa vettä. Sekoita hyvin ja värjää tekstiilit seoksessa. Pese tekstiilit värjäyksen jälkeen 30 asteen hienopesussa.