Kalkkimaali 100 ml Delightful Plum

8,90€
Määrä: kpl
Tuotekoodi: 700037
Tuotemerkki: Vintage Paint Kalkkimaalit
Varastossa: 5

Vintage Paint Kalkkimaali 100 ml - Delightful Plum

Vintage Paint on aivan ihana maali. Yllätyt kuinka helppoa sen kanssa on työskennellä, kasta vain sivellin maaliin ja uudista haluamasi pinta. Vintage Paint on luonnollinen kalkkimaali, joka heti käyttövalmiina peittää pehmeästi ja levittyy helposti. Maali on vesiohenteinen ja melkeinpä hajuton ja se on testattu ja hyväksytty käytettäväksi myös lasten leluihin ja huonekaluihin.

Vintage Paint soveltuu sisälle ja ulos jättäen kuivana himmeän ja silkinsileän mattapinnan. Mikä parasta, maali tarttuu melkein mihin vaan! Maalaa lasia, metallia, muovia, nahkaa ja vaikka pehmustettuja huonekaluja. Maalia voi käyttää myös kodintekstiileihin ja vaatteiden värjäykseen. Joissakin kankaissa, kuten sametissa, maalia on laimennettava jotta sen rakenne säilyy. Toistaiseksi ei ole löydetty pintaa, jolle maali ei tarttuisi! Erikoisempia pintoja maalatessa maltti on valttia jos tuntuu että maali vain lipuu pois eikä pinta peity koskaan. Huomaat kuitenkin jo toisen levityskerran jälkeen että pinta peittyy.
Tutustu ja ihastu!

Huom! Useimmiten pintaa ei tarvitse esikäsitellä ja säästät näin työlään ja aikaavievän hionta- ja puhdistusvaiheen. On kuitenkin muutamia pintoja, jotka kannattaa käsitellä pohjustusaineella, kuten käsittelemätön tammi ja mahdolliset pintatahrat jotka voivat nousta esiin maalipinnan alta.

100 ml purkilla maalaat noin yhden neliön kokoisen alueen.

Käyttöohjeet:
Puhdista maalattava pinta tarvittaessa miedolla saippuavedellä, irrota lika sekä irronnut tai hilseilevä maali. Älä käytä paljoa vettä äläkä voimakkaita silikonia sisältäviä puhdistusaineita tai saippuaa.
Avaa kansi maalipurkin avaajalla tai vaikka tasapäisellä ruuvimeisselillä.
Sekoita maali hyvin, koska luonnonmaali sisältää pigmenttejä jotka painuvat ajan myötä maalipurkin pohjalle. Maali siis peittää paremmin kun jaksat sekoittaa sen kunnolla ennen maalaamista. Käytä esim. puutikkua sekoittamiseen ja sekoita tasaisin pyörivin liikkein purkin pohjaa myöden. Kääntele purkkia samalla, jotta sisältö sekoittuu kauttaaltaan. Kun olet sekoittanut tarpeeksi, maalipurkin pohja tuntuu tikkuun liukkaalta. Jos haluat, voit myös kaataa maalin vielä isompaan purkkiin ja tarkistaa että pohjaan ei ole jäänyt pigmenttiä.
Levitä maalia ensimmäinen kerros
Anna maalikerroksen kuivua vähintään puoli tuntia
Levitä tarvittaessa maalia toinen kerros
Anna toisenkin maalikerroksen kuivua vähintään puoli tuntia
Suosittelen maalipinnan käsittelyä vahalla tai lakalla kestävyyden parantamiseksi.
Huom! Anna lakalla tai vahalla viimeisteltyjen pintojen kuivua 14 päivää ennen kuin lasket niille painavia esineitä.

Vinkki! Jos maali ei tunnu tarpeeksi paksulta käyttökohteeseesi voit tehdä siitä paksumpaa jättämällä maalipurkin auki useammaksi päiväksi. Muista sekoittaa ennen käyttöä!

Värin valinta
Juuri oikean värin valitseminen voi olla välillä vaikeaa. Voit maalata ensin pienen alueen huonekalun takaa tai alta ja näin testata värin toimivuutta. Näissä paikoissa kun on yleensä käytetty saman tyyppistä puuta kuin näkyvässä pinnassa ja se on käsiteltykin samoin. Samalla tavalla voit testata jo maalaamaasi kohtaan antiikkivahaa ja harkita sopisiko se pintaan.

Omien väriyhdistelmien sekoittaminen:
Värivalikoima on laaja, mutta saatat silti kaivata juuri sitä oikeaa sävyä mitä ei valmisvalikoimasta löydy. Maaleja onkin helppo sekoittaa itse erillisen sekoitustyökalun avulla. Ruiskun tilavuus on 100 ml, mikä on juuri pienen maalipurkin koko. Siitä saat riittävästi maalia pieneen maalausprojektiin kuten kaappiin. Kirjoita muistiin kuinka paljon olet mitäkin väriä käyttänyt niin saat tarvittaessa tehtyä samaan väriyhdistelmää lisää. Jo kolmella värillä (keltainen, punainen ja sininen) voit tehdä kaikki haluamasi värit. Mustalla ja valkoisella muutat väriä tummemmaksi tai vaaleammaksi. Sekoita, kokeile ja nauti luomisen ilosta!

Ulkona maalaaminen
Vintage Paint sopii myös ulkokäyttöön! Maalipinta kestää vettä ja kulumista. Maalin rakenne on avoin ja se antaa maalatun pinnan hengittää, siksi sitä ei ole tarkoitettu puun suojaukseen eikä kyllästämiseen säätä vastaan. Maalipinnan voi lopuksi sulkea antiikkivahalla tai lakalla.

Tekstiilien värjäystä varten tarvitset 1 osa maalia ja 20 osaa vettä. Eli esim. 100 ml maalia ja 2 litraa vettä. Sekoita hyvin. Pese tekstiilit värjäyksen jälkeen 30 asteen hienopesussa.

Vintage Paint maalin edut:
Luonnollinen
Ei vaadi hiontaa
Hyvin peittävä
Helppo levittää
Lähes hajuton, äärimmäisen vähän VOC-päästöjä
Hyväksytty lasten huonekaluihin
Ei sisällä ammoniakkia tai lyijyä
Ei eläinperäisiä ainesosia, sopii vegaaneille
Värejä voi sekoittaa
Sopii sisälle ja ulos

 

Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio