Kahviseurana suomenlampaat ja maatiaiskana

1,20€
Määrä: kpl
Tuotekoodi: 2154
Tuotemerkki: Paperisilppuri
Varastossa: 10

Railin Runokorttien aiheet tuovat mieleen lämpimät muistot lapsuudesta ja nuoruudesta 40-60-luvun maaseudulta. Kuvamaailmassa on paljon sellaista, mitä ei enää näe: ruiskuhilaat, niityn heinälato, mummon ja vaarin polkupyörät... Koskettavat runot täydentävät tunnelmaa; mieleen palautuu melkein aistittavina kesäpäivän helteiset hetket, ruisleivän tuoksu tuvassa ja joulusaunan lämpö...

Raili Heikkilä on nainen korttisarjan tekstien takana. Hän on vuosien varrella työskennellessään erilaisten kuulija- ja lukijaryhmien kanssa saanut nähdä, kuinka ihmiset haluavat palata mielessään menneeseen. Hänen arkea lähellä olevat tekstinsä on koettu terapeuttisina ja vahvistavina. Haastatellessaan kansanperinnettä hän on havainnut, miten menneen elämän monet muutkin muistot ja tunnelmat ovat nousseet esiin. Railin Runokorttien kuvasuunnittelusta ja ulkoasusta vastaa Pauliina Heikkilä. Osan kuvista hän ottaa itse, osan on ottanut pomarkkulainen luontokuvaaja Pentti Ojala. Myös Ingela Nyman on ollut kuvaajana. Monilla vanhuksilla on juuret ja muistot maalla. Railin Runokorttien kuvat ja sanat ovat vahvistaneet lukijoiden syviä muistoja. Railin Runokortit soveltuvatkin hyvin muistelu- ja tarinatyöhön.

Postikortit ovat A6-kokoisia, tukevaa kartonkia ja niissä on käteen sopivat pyöristetyt kulmat. Korttien kartonki on FSC-sertifioitua, eli sen raaka-aine on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Korttien kartonki valmistetaan Suomessa, kortit suunnitellaan, kuvataan ja painetaan Suomessa. Niinpä voit hyvillä mielin lähettää suomalaiset terveiset korteillamme! Railin Runokorteilla onkin Suomalaisen Työn liiton Avainlippu. 

Kahviseurana suomenlampaat ja maatiaiskana - yksiosaisen kortin koko on 148 x 105 mm. 

Mikä olisikaan mukavampi tapa aloittaa päivä kuin aamukahvi yhdessä maatiaiseläinten kanssa? Suomenlampaan lempeä katse ja maatiaiskanan kotkotus antavat hetkeen aivan erityisen tunnun. Samalla voi vaikka ottaa esiin käsityökorista neuletyön ja nauttia aidon suomenlampaan villan tunnusta puikoilla ja sormilla. Kesäaamun kahvihetki eläinseurassa Railin runolla kerrottuna:
Usein istun tässä
ystäväni käyvät kävelemässä
pässipoika, ei aivan nuori
ja arvokas kanamuori
lempeä lammas – totta kai
Päiväni hyvän alun sai
kun kaikki heidät
tapaan näin, lähelläin

Täydellinen kortti kaikille eläinten ystäville, erityisesti suomalaisten maatiaiseläinten omistajille. Sopii myös maaseutuelämästä unelmoiville. Kortin kuvassa aamukahvin seuralaiset: suomenlampaat ja maatiaiskana Kolin Kortelahdessa. Runo: Raili Heikkilä, kuva: Kirsti Hassinen.

Kortit toimitamme myös suoraan kortinsaajalle haluamasi viestin kera.