Ikkunakalvot

Näytetään tuotteet 1 - 32 (126 tuotteesta)

Ikkunakalvot ja näkösuojat

Hyvän Tuulen Puodista löydät ihania kuvioituja ja läpikuultavia lasipintojen ja ikkunoiden suojakalvoja. Näillä tuotteilla sinun on helppo suojata ikkunat ja siten myös suojautua ulkopuolisten katseilta ja liialta auringonpaisteelta. Ikkunakalvot ovat siitä käteviä, että ne päästävät valoa läpi, mutta UV-säteet jäävät kalvon ulkopuolelle.

Kalvo tarttuu myös muihin kiiltäviin pintoihin, kuten mm. peileihin. Voit käyttää ikkunakalvoja myös pesuhuoneessa tai lasitetulla parvekkeella. Kalvot kestävät +60 asteen lämmön ja -20 asteen pakkasen. Ikkunakalvo kiinnittyy staattisesti eli siinä ei ole tarraa ollenkaan. Ikkunakalvoja on todella helppo asentaa ja voit irrottaa ja kiinnittää niitä helposti uudelleen. Ikkunakalvo on siis helppo ottaa pois kun peset ikkunat ja asentaa sitten uudestaan paikoilleen.

Dc-fix ja Gekkofix ikkunatarrat
Ikkunatarrat toimivat ikkunakalvojen lailla samaan tapaan näkösuojana, mutta niissä on kunnon tarrapinta. Ne muodostavat pinnalle hengittämättömän kalvon, joten ikkunatarroja ei saa käyttää kylpyhuoneen seinissä tai lattiassa. Tarroja ei myöskään suositella käytettäväksi saunassa. Jos peitettävä pinta on kovin pieni, kuten esim. ulko-oven pikkuikkunat tai kirjahyllyn kaapin peili-ikkunat niin ikkunatarra on parempi vaihtoehto kuin ikkunakalvo. Ikkunakalvo kun vaatii jonkun verran pintaa että staattinen kiinnitys on pitävä ja ikkunatarra sen sijaan pysyy hyvin pienemmälläkin pinnalla. Ikkunatarrat saat irroitettua helposti ja ikkunapinnasta mahdolliset liimatahrat lähtevät ilman ongelmia pois mutta uudelleenasennus on melko hankalaa. Ikkunakalvo toimii siis paremmin paikoissa joissa kalvo on tarvetta välillä irroittaa ja asentaa uudelleen.

Voit myös halutessasi yhdistää kalvoja ja tarroja toisiinsa suurempien pintojen peittämiseksi!

Ikkunakalvojen käyttö:

Ikkunakalvot sopivat kotiin, jos ikkunasi ovat katutasossa ja kaipaat näkösuojaa ohikulkijoita varten. Kalvojen avulla saat ikkunaan näkösuojan ilman, että sinun tarvitsee luopua luonnonvalosta. Voit peittää kalvolla koko ikkunan tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi vain ikkunan alareunan. Valoisaan aikaan kalvo suojaa katseilta hyvin, pimeällä sisältä näkyvät kalvon läpi hahmot ulos kun sisällä on valot ja ulkona pimeää. Ikkunakalvoista ei näe kunnolla läpi myöskään sisältä ulos paitsi peilikalvoista joissa asiasta erikseen mainittu. Jos haet erityisesti näkösuojaa kannattaa valita ikkunakalvo jossa on mahdollisimman paljon kuvioita ja/tai värejä.

Hyvän Tuulen Puodista löydät paljon erilaisia kuvioituja ikkunakalvoja joilla saat aikaan myös mukavaa tunnelmaa. Itse olen käyttänyt ikkunakalvoa edellisen asuntoni yhdessä ikkunassa ihan vain siitä syystä että viereinen kerrostalo oli niin kovasti julkisivuremontin tarpeessa etten halunnut sitä näkymää olohuoneeseeni :) Lisäksi kylpyhuoneen ja wc:n ikkunat ovat yleisiä ja käytännöllisiä paikkoja ikkunakalvoille.

Ikkunakalvot sopivat myös erittäin hyvin parvekkeelle. Jos sinulla on lasitettu parveke, jonne kaipaat näkösuojaa viereisiltä ja vastapäisiltä parvekkeilta, ikkunakalvo voi olla erittäin hyvä ja edullinen ratkaisu. Kun käytät ikkunakalvoa, saat haluamaasi yksityisyyttä ja rauhaa, mutta voit samalla edelleen nauttia runsaasta luonnonvalosta parvekkeella. Ikkunakalvo on myös kätevä, koska voit milloin vain halutessasi irrottaa sen, esimerkiksi ikkunoiden pesun ajaksi. Kun työsi on tehty, voit asettaa kalvon takaisin paikoilleen. Kalvot kestävät +60 asteen lämmön ja -20 asteen pakkasen.

Ikkunakalvot ovat myös kätevä ratkaisu toimistolle tai yrityksen toimitilaan, etenkin jos ikkunat ovat julkisivulla. Työympäristön on hyvä olla mahdollisimman valoisa, mutta yksityisyys on töitä tehdessä myös tärkeä elementti. Ikkunakalvot ovat siis oiva ratkaisu joko toimiston ulkoikkunoihin tai vaikkapa kokoushuoneen lasisiin seiniin tai oveen. Jälleen kerran ikkunakalvojen staattinen asennus on kätevä tapa asentaa näkösuoja toimiston tai toimitilan ikkunoihin.

Usein kysyttyä
1. Kuinka kauan ikkunakalvojen toimitusaika on?
Ikkunakalvorullat saapuvat parissa arkipäivässä eli toimitus on nopeaa ja pääset asennuspuuhiin kunhan vaikein osuus eli kalvon kuosivalinta on tehty. Myymme ikkunakalvoja paljon myös julkisiin kohteisiin kuten kouluihin ja päiväkoteihin. Teetän ikkunakalvotilauksen aina sähköpostilla piia@hyvantuulenpuoti.fi jos halut tilauksen verkkolaskulla.

2. Mitä tarvikkeita tarvitsen asennukseen ikkunakalvon lisäksi?
Tarvikesetti on kätevä apu asennuksessa. Lisäksi tarvitset sakset, mitan, kynän, suihkepullon vedelle ja pehmeän liinan.

3. Onko ikkunakalvoja kaikikenkokoisiin ikkunoihin? Voiko ikkunakalvoja tilata mittatilaustyönä?
Ikkunakalvoja on saatavilla eri levyisinä ja pituisina. Suurin osa kuoseista löytyy 45 cm levyisenä ja voit yhdistää niitä isommaksi pinnaksi aivan kuin tapettivuotia.
Mittatilaustyönä ikkunakalvoja kannattaa tarvittaessa kysellä paikallisista mainostarrayrityksistä.

4. Millaisille pinnoille ikkunakakalvot sopivat?
Ikkunakalvot ja ikkunatarrat sopivat kaikille tasaisille ikkunalasipinnoille ja suihkuseiniin. Kokeile myös uudistaa lasipöydän pinta! Jos haluat pienempiä kuvioita niin niiden leikkaaminen onnistuu tavallisilla saksilla tai askarteluveitsellä mutta siihen suosittelen ikkunatarraa mieluummin kuin ikkunakalvoa, koska pysyvyys on parempi pienissä kuvioissa.

5. Mikä on ikkunakalvojen keskimääräinen elinikä?
Ikkunakalvojen elinikä riippuu paljolti siitä kuinka kovalla rasituksella ne ovat säiden puolesta ja irroitatko niitä usein. Sisätiloissa kalvot kestävät helposti monia vuosia hyvinä, mutta eteläparvekkeella kalvo saattaa olla tarpeen uusia muutaman vuoden välein jos kiinnityspinta alkaa kärsiä.

6. Kuinka huollan ikkunakalvoja?
Ikkunalvoja voit pestä ihan kuten ikkunoitakin, ole kuitenkin hellävarainen saumakohdissa ja kuivaus kannattaa tehdä mieluummin rätillä kuin lastalla. Jos irroitat ikkunakakalvon ja haluat kiinnittää sen uudelleen, pese kalvo varovasti vedellä ja tarvittaessa astianpesuaineella. Huomaathan että toisin kuin ikkunakalvoja, niin ikkunatarroja ei voi irroittaa ja asentaa uudelleen tarrapinnan takia. Ikkunatarrat lähtevät hyvin kyllä pois pinnoilta joten siitä ei huolta mutta uudelleenasennus on vaikeaa.

Ikkunakalvon kiinnitysohje
Kiinnitys vaatii tarkkuutta ja hieman kärsivällisyyttä.
Leikkaa kalvo halutun kokoiseksi.
Suihkuta puhdistettuun ikkunaan tai muulle lasipinnalle kylmää vettä, johon on sekoitettu hieman astianpesuainetta, esim. suihkepullolla. Veden suihkuttaminen helpottaa asennusta ja se kuivuu pois jättäen kalvon paikalleen.
Lämpötilan on oltava asennettaessa vähintään +3 astetta.
Irroita kalvo varovasti taustapaperista/taustakalvosta ja paina se huolellisesti asennuspinnalle haluamaasi kohtaan.
Tasoita kalvo kevyesti muovilastalla ilmakuplien poistamiseksi painamalla varovaisesti kalvon keskeltä sivuille kohti.
Ikkunakalvoissa voit halutessasi irroittaa taustan myös ennen leikkaamista.
Kalvoja voi myös yhdistää toisiinsa suurempien pintojen peittämiseksi!
Kalvot kestävät +60 asteen lämmön ja -20 asteen pakkasen.
Ikkunakalvon voit halutessasi irrottaa ja asentaa uudelleen.
Suuria pintoja asennettaessa on hyvä olla toinen henkilö avustamassa laitossa.

Ikkunatarran kiinnitysohje
Kiinnitys vaatii tarkkuutta ja hieman kärsivällisyyttä.
Puhdista pinta, jolle haluat tarran kiinnittää ja kuivaa se hyvin. Pintaan ei saa jäädä saippuaa.
Leikkaa tarrasta sopiva pala. Voit myös asentaa tarraa suoraan rullasta ja asennuksen jälkeen leikata esim. mattopuukolla ylimääräiset pois.
Irroita taustapaperi ja kiinnitä ikkunatarra pinnalle. Käytä apuna pehmeää muovilastaa, esim. tasoitus- tapetti- tai taikinalasta käy hyvin. Jos asennat isompaa pintaa ei taustapaperia kannata ottaa kerralla kokonaan pois vaan vähitellen asennuksen edetessä.
Jos tarraan jää kuplia, voit lämmittää sitä hiustenkuivaajalla ja vetää lastalla kuplia kalvon reunaa kohti. Myös kuumalla vedellä kasteltu tiskirätti auttaa.
Sitkeimmät ilmakuplat voit puhkaista nuppineulalla.
Hiustenkuivaaja on hyvä apu reunoja ja kulmia muotoiltaessa.
Suuria pintoja asennettaessa on hyvä olla toinen henkilö avustamassa laitossa.