Huopatossut, eri kokoja

54,90€
9,00€/kk
Koko:
Määrä: kpl
Varastossa: 19

Ihanan pehmeää suomalaista lampaanvillaa ja täysin ilman väriaineita!

Tyylikäs ja luonnollinen grafiitinharmaa väri. Naisten huopatossuissa kiva keltainen kukkakoriste.

Naisille koot 36-41 ja miehille koot 42-46 ilman kukkakoristetta.

Huopatossut ovat miellyttävät sisäkäytössä, sillä lampaanvilla pitää jalkasi lämpimänä ja kesällä materiaali on hiostamaton.

Huopatossut on valmistettu 100% lampaanvillasta Jämsässä Partalan kylällä.

Huopatossut ja -kengät ovat pääpiirteissään erittäin helppohoitoiset, mutta muutaman asian muistamalla saat pidennettyä niiden käyttöikää. Näillä hoito-ohjeilla varmistat, että huopatossuistasi on sinulle iloa pitkäksi aikaa.

Miten huopatossut tai -kengät puhdistetaan?

Huopakenkien pintaan tarttuneen lian voit puhdistaa harjaamalla pintaa ihan tavallisella juuriharjalla. Jos huopakenkiin tulee tahroja, niitä voit poistaa pyyhkimällä tiskisienellä ja miedolla pesuaineella. Talviaikaan huopakengille riittää yleensä hoidoksi tuuletus, ja kesäaikaan niitä voi tarvittaessa raikastaa ruokasoodalla: ripottele ruokasoodaa huopakengille, anna sen vaikuttaa puolisen tuntia ja imuroi sitten pois.

Voiko huopatossuja tai huopakenkiä pestä?

Huopakenkiä ei koskaan pidä pestä pesukoneessa, eikä pesemiselle muutenkaan ole tarvetta. Huopakengissä käytetty villa on materiaalina antibakteerinen, ja siksi bakteerit eivät elä siinä. Samasta syystä huopakenkien villamateriaali ei myöskään ala haista hielle.

Voiko huopakenkiä käyttää kostealla säällä?

Huopakengät eivät mene pilalle kastumisesta, mutta ne on tärkeää kuivattaa käytön jälkeen. Jos huopakenkiä käytetään toistuvasti märkinä, niiden villakuitu alkaa pikkuhiljaa venyä ja antaa periksi. Lopulta huopa voi myös irrota valetun pohjan reunasta.

Miten huopakengät kuivatetaan?

Huopakengät kuivuvat hyvin tilassa, jossa on lattialämmitys – esimerkiksi pesuhuoneessa. Saunaan tai muuhun liian voimakkaaseen lämpöön huopakenkiä ei kannata laittaa kuivumaan, sillä villa kutistuu korkeissa lämpötiloissa.

Kannattaako huopakengät käsitellä jollain?

Huopakenkien pintaa ei tarvitse eikä kannata käsitellä, sillä muuten niiden hengittävyys voi häiriintyä. Villa hylkii luontaisesti likaa, vettä ja hajuja. Villa myös huolehtii itse kosteudensäätelystään: jos jalka hikoaa, villa imee kosteuden, ja kun se saa levätä, se luovuttaa taas kosteuden pois. Huopakengissä käytetty villa on siis itsessään jo melkoinen älymateriaali.

Kuinka kauan huopatossut tai -kengät kestävät käyttöä?

Huopakenkämme on kehitetty mahdollisimman monikäyttöisiksi, jotta ne toimivat kaikissa olosuhteissa eikä niiden käyttöaika rajoitu vain talvipakkasiin. Esimerkiksi paksu pohja tuo huopakengille lisää käyttömahdollisuuksia. Huopakengän kesto riippuu tietysti paljon siitä, kuinka suuren osan vuodesta kenkä on käytössä. Käyttöiän pidentämiseksi huopakengille on hyvä antaa säännöllisesti myös lepopäiviä, jotta ne saavat palautua rasituksesta.

Huopatossujen kesto riippuu käyttötiheyden lisäksi paljon myös käyttäjänsä askelluksesta ja käyttöympäristöstä, joten selkeää kestoaikaa on mahdoton antaa. Villa on kuitenkin luonnonmateriaali, joka elää ja sopeutuu monenlaisiin olosuhteisiin.

Miten huopatossut tai -kengät kannattaa säilyttää?

Huopakengät on hyvä säilyttää ilmankosteudeltaan vakaassa tilassa. Jos kengät ovat pidempään pois käytöstä, ne voi varmuuden vuoksi suojata muovipussilla. Huopikkaat on perinteisesti suojattu sanomalehteen käärimällä, jotta koiperhoset eivät pääse tuhoamaan villaa, mutta muovipussi ajaa hyvin saman asian.

Huopakenkien kumipohjan ominaisuudet

Huopakengissä on suoravalettu, kotimainen polyuretaani- eli PU-pohja, joka on materiaalina hyvin lämpöä eristävä. Pohja on paksu ja työjalkinetyyppinen, ja se on liukkaallakin alustalla pitävä. Kumipohjaisia huopatossuja voi huoletta käyttää myös sisällä, sillä pohja ei jätä jälkiä lattiaan. Pohjan valmistaja lupaa materiaalille käyttökestävyyden -25 asteen lämpötilaan asti. PU-pohja ei kuitenkaan pidä pitkistä säilytysajoista, vaan on parhaimmillaan säännöllisessä käytössä.

Muuta huomioitavaa

Huopatossut ja -kengät muotoutuvat käytössä ja lopullinen lesti leveyden osalta tulee käyttäjän omasta jalasta. Jos tossuihin siis jää pientä väljyyttä, niin se saattaa muokkautua ajan kuluessa pois. 

Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio