Hakokelkka postikortti

1,20€
Määrä: kpl
Tuotekoodi: 980502005
Tuotemerkki: Paperisilppuri
Varastossa: 7

Torpan Tarinat® on aito suomalainen ja luonnon rytmin liki käsin kosketeltavaksi tuova postikortti- ja sisustustaulusarja. Korttien kartonki on FSC-sertifioitua, eli raaka-aine on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Korttien myös kartonki valmistetaan Suomessa. Kuvaussunnittelusta vastaa Paperisilppuri ja tunnelmalliset kuvat on ottanut Ingela Nyman. Kortit painetaan Suomessa. Niinpä voit hyvillä mielin lähettää suomalaiset terveiset korteillamme.

Torpan Tarinat®-postikorteilla on Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu!

Torpan Tarinat® -postikortit kertovat eletyn maaseutuelämän kuvia. Taustapuolella kerrotaan kortin aiheesta suomeksi ja englanniksi, joten nämä kortit raottavat kuvia rauhallisesti etenevään, luonnonrytmiseen torpan elämään sekä suomalaisille että suomalaisesta elämäntavasta kiinnostuneille.

Hakokelkka - yksiosaisen kortin koko on 105 x 148 mm. Kuvan päällä olevat tekstit eivät ole itse kortissa vaan vain verkkokaupassa kuvan päällä kopioinnin estämiseksi.

Sunnuntaihin eli pyhäpäivään valmistauduttiin vuodenajasta riippuen omalla tavallaan. Paljaat, maalaamattomat lautalattiat kuurattiin vedellä ja hiekalla, maalatut laudat pyyhittiin suopavedellä. Isolla puisella vesikelkalla työnneltiin vesisaaveja, kuljetettiin vähäisiä määriä karjanrehua tai haettiin torpan läheisestä kuusimetsästä iso sylys havuja. Talvilauantaisin tupa lakaistiin ja kun matot oli levitetty lattialle, laitettiin vielä kuusenhavuja portaiden eteen.  Niihin sai pyyhiä jalkansa tupaan tullessaan. Samalla ne kertoivat tupaan tulijalle, että talonväki oli valmistautunut pyhään.

Kortin kuvassa porrashavuja taatan vesikelkassa Honkajoella. Kortin taustapuolella kerrotaan pyhäpäivään valmistautumisesta suomeksi ja englanniksi. Kuva: Ingela Nyman.