Antiikkivaha 35 g Kirkas

8,50€
Määrä: kpl
Tuotekoodi: 700113
Tuotemerkki: Vintage Paint Kalkkimaalit
Varastossa: 30

Vintage Paint Antiikivaha 35 g - Kirkas

Huonekalun pinnan vahaaminen on aina hyvä ajatus! Vahaamalla saat pinnasta kestävämmän ja helpommin puhdistettavan. Vahaaminen myös syventää maalin värisävyä.

Huonekalun maalaaminen ja vahaaminen tekevät huonekalulle merkittävän muutoksen. Saat jopa täysin uuden huonekalun näyttämään autenttiselta ja vanhalta. Lopputulos riippuu siitä minkä maalin ja vahan valitset.

Vintage Paint antiikkivahaa on todella helppo käyttää! Se levitetään pintaan rievulla, sienellä tai siveltimellä. Luonnolliseen mehiläis-karnaubavahaan ihastut varmasti!

Huom! Anna lakalla tai vahalla viimeisteltyjen pintojen kuivua 14 päivää ennen kuin lasket niille painavia esineitä.

Antiikkivaha kirkas (clear) sopii kaikenvärisille pinnoille. Se muuttaa maalipinnan sävyä vain hiukan syvemmäksi ja väripinta pysyy edelleen himmeänä.

Etsitkö pohjoismaiseen makuun ja tyyliin sopivaa vahaa? Sitten valintasi on antiikkivahan kirkas (clear) ja valkoinen (white) sekoitus.

Vahoista yleisesti
Yleisesti ottaen ruskea vaha vanhentaa pinnan ulkonäköä voimakkaasti, kun taas kirkas tai vaaleanvärinen vaha muuttaa pinnan silkkimäisen pehmeäksi.
Jos tavoitteenasi on niukkailmeinen ja pelkistetty huonekalu, valitse kirkas ja väritön vaha mutta jos haet koristeellisempaa lopputulosta niin värillinen vaha on sinun valintasi. Värillinen vaha saa huonekalun värit elämään, koska se imeytyy kaikkiin pintoihin, leikkauksiin ja kaiverruksiin lisäten iäkkyyden tuntua.

Värin valinta
Juuri oikean vahan värin valitseminen voi olla välillä vaikeaa. Voit vahata ensin pienen alueen huonekalun takaa tai alta ja näin testata värin toimivuutta. Näissä paikoissa kun on yleensä käytetty saman tyyppistä puuta kuin näkyvässä pinnassa ja se on käsiteltykin samoin. Jos maalaat huonekalun ennen vahausta niin maalaa myös huomaamatonta pintaa niin kokeilu helpottuu.

Antiikkivaha sopii parhaiten värillisten pintojen viimeistelyyn. Vahat tuovat pintaan arvokasta iäkkyyttä ja lopputulos on puhdas ja kaunis.

Käyttöohjeet:
Levitä vaha siveltimellä tai pehmeällä rievulla. Anna vahan imeytyä maalikerroksen pintaan ja anna kuivua vähintään 30 minuuttia. Jos tavoitteena on matta pinta niin poista kevyesti ylimääräinen vaha puhtaalla rievulla. Jos haluat kiiltävän pinnan, kiillota pinta voimakkaasti painaen puhtaalla rievulla.
Antiikkivahassa on vähän tuoksua eli kannattaa tehdä käsittely ulkona tai tilassa jonka pystyt helposti tuulettamaan.
Pese työvälineet vedellä ja miedolla pesuaineella.

Antiikkivaha valmistetaan vanhalla reseptillä ja se sisältää puhdasta mehiläisvahaa, karnaubavahaa ja tärpättiä.