Unohtunut polkupyörä

1,20€
Määrä: kpl
Tuotekoodi: 980502225
Tuotemerkki: Paperisilppuri
Varastossa: 13

Railin Runokorttien aiheet tuovat mieleen lämpimät muistot lapsuudesta ja nuoruudesta 40-60-luvun maaseudulta. Kuvamaailmassa on paljon sellaista, mitä ei enää näe: ruiskuhilaat, niityn heinälato, mummon ja vaarin polkupyörät... Koskettavat runot täydentävät tunnelmaa; mieleen palautuu melkein aistittavina kesäpäivän helteiset hetket, ruisleivän tuoksu tuvassa ja joulusaunan lämpö...

Raili Heikkilä on nainen korttisarjan tekstien takana. Hän on vuosien varrella työskennellessään erilaisten kuulija- ja lukijaryhmien kanssa saanut nähdä, kuinka ihmiset haluavat palata mielessään menneeseen. Hänen arkea lähellä olevat tekstinsä on koettu terapeuttisina ja vahvistavina. Haastatellessaan kansanperinnettä hän on havainnut, miten menneen elämän monet muutkin muistot ja tunnelmat ovat nousseet esiin. Railin Runokorttien kuvasuunnittelusta ja ulkoasusta vastaa Pauliina Heikkilä. Osan kuvista hän ottaa itse, osan on ottanut pomarkkulainen luontokuvaaja Pentti Ojala. Myös Ingela Nyman on ollut kuvaajana. Monilla vanhuksilla on juuret ja muistot maalla. Railin Runokorttien kuvat ja sanat ovat vahvistaneet lukijoiden syviä muistoja. Railin Runokortit soveltuvatkin hyvin muistelu- ja tarinatyöhön.

Postikortit ovat A6-kokoisia, tukevaa kartonkia ja niissä on käteen sopivat pyöristetyt kulmat. Korttien kartonki on FSC-sertifioitua, eli sen raaka-aine on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Korttien kartonki valmistetaan Suomessa, kortit suunnitellaan, kuvataan ja painetaan Suomessa. Niinpä voit hyvillä mielin lähettää suomalaiset terveiset korteillamme! Railin Runokorteilla onkin Suomalaisen Työn liiton Avainlippu. 

Unohtunut polkupyörä - yksiosaisen kortin koko on 148 x 105 mm. Kuvan päällä oleva c-kuvio ei ole itse kortissa vaan vain verkkokaupassa kuvan päällä kopioinnin estämiseksi. 

Entisaikaan maaseudulla kuljettiin pitkiäkin matkoja polkupyörällä. Silloin myös kyläiltiin nykyistä useammin: nautittiin rauhassa pullakahvit ja rupateltiin. Joskus sitten kävi niin, että yhdessä viihdyttiinkin koko kesä. Niinpä pitkään viivähtäneen vieraan pyörän saattoivat hiljalleen peittää rohtoraunioyrtit ja elämänlangat. Korissakin saattaa olla aivan muuta kuin tuliaispullia... Kortin runossa antaudutaan hetkeen:
Joskus poikettiin naapuriin
ja pullakahvit keitettiin
Aika kului ? yhdessä viihdyttiin

Kortin kuvassa aitan seinustalle unohtunut polkupyörä Honkajoen Rynkäisten kylässä. Runo: Raili Heikkilä Kuva: Pauliina Heikkilä.

Kortit toimitamme aina postikuluitta tilaajalle tai vaikka suoraan kortinsaajalle haluamasi viestin kera. Yhdistä vaikka kauniiseen tiskirättiin, joita löydät laajan valikoiman tuoteryhmästä Kauniit tiskirätit ja saat lähetettyä ihanan lahjan kortin kera suoraan vastaanottajalle vain hintaan 4,5 euroa! Helppoa, eikö totta :)