Sinun Vuotesi 1981 kirja

25,00€
Määrä: kpl
Tuotekoodi: 1981
Tuotemerkki: Positiivarit
Varastossa: 3

Ainutlaatuinen lahja 40-, 50-, 60- ja 70 vuotta täyttäville. Myös erinomainen hääpäivälahja - runsaasti yhteistä muisteltavaa.

Suomessa vuoden suurin uutistapahtuma oli presidentti Urho Kekkosen sairastuminen ja virasta eroaminen. Kekkonen oli ollut presidenttinä yli neljännesvuosisadan, ja nyt jouduttiin etsimään uutta johtajaa. Presidenttipelin paalupaikalle nousi pääministeri Mauno Koivisto, ja alettiin puhua Manu-ilmiöstä.

Yhdysvalloissa presidentiksi nousi ”kovan linjan” Ronald Reagan, ja maailmalla pelättiin kylmän sodan kiihtymistä. Puola asetettiin sotatilaan ja Solidaarisuusliike yritettiin tukahduttaa. Neuvostoliittolainen sukellusvene karahti karille Ruotsin aluevesillä.

Digi-aika teki tuloaan. Elokuussa Yhdysvalloissa julkaistiin ensimmäinen IBM:n pc-tietokone ja pian suomalainen MikroMikko. Suomi siirtyi pankkikorttien ja pankkiautomaattien aikakauteen ja syksyllä YLE:n Teksti-TV aloitti toimintansa. Videonauhurit ja mikroaaltouunit alkoivat yleistyä Suomessa, ja MTV3:n Kymmenen uutiset merkitsi niin ikään uuden aikakauden alkua.

Tämä kirja vie aikamatkalle huikeaan vuoteen 1981, jolloin Indiana Jones ilmestyi valkokankaalle, suomalaiset hallitsivat rallin MM-sarjaa, Kike Elomaa bodasi Euroopan mestaruuden ja Paul Oxley's Unit sai teinitytöt kirkumaan. Miljardi katsojaa seurasi prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan satuhäitä ja Riki Sorsa ilmoitti, että Reggae on OK. Suomalaiset innostuivat Rubikin kuutiosta ja tanssilattioilla opeteltiin tiputanssia. Suomessa kokeiltiin kesäaikaan siirtymistä. Ja kaiken tämän lisäksi meille syntyi 63 469 uutta suomalaista.

Unohtumaton vuosi!

Sidottu, kovakantinen, 80 sivua, 150x200mm.
Tekijä: Juhani Töytäri