Sinun Vuotesi 1969 kirja

25,00€
Määrä: kpl
Tuotekoodi: 698496
Tuotemerkki: Positiivarit
Varastossa: 4

Ainutlaatuinen lahja 40-, 50-, 60- ja 70 vuotta täyttäville. Myös erinomainen hääpäivälahja - runsaasti yhteistä muisteltavaa.

Vuoden 1969 suurin uutinen oli astronautti Neil Armstrongin ensi askeleet kuun pinnalla: ”pieni askel ihmiselle, mutta suuri harppaus ihmiskunnalle”. Maapallon pinnalla suuri harppaus jäi tekemättä: Vietnamin sota jatkui, Neuvostoliitto ja Kiina kävivät rajasotaa ja Irlannissa protestantit ja katoliset ottivat yhteen.

Suomessa keskiolut saapui kahviloihin ja ruokakauppoihin, peltoja paketoitiin ja siirtolaisuus Ruotsiin nousi ennennäkemättömiin mittoihin. Temppeliaukion kirkko herätti kiistoja, ja myös Finlandia-taloa alettiin rakentaa. Ensimmäinen suomalainen Saab valmistui Uudessakaupungissa.

Tämä kirja vie Sinut huimaan vuoteen 1969, jolloin Jorma Kinnunen oli maailman kovin keihäänheittäjä, Harriet Eriksson lähes maailman kaunein missi ja Spede Suomen ahkerin elokuvantekijä. Ensimmäiset värilähetykset näkyivät televisiossa, joskin suosikkiohjelmat ”Kivikasvot” ja ”Naapurilähiö” nähtiin vielä mustavalkoisina. Elokuvateattereissa ”Kotkat kuuntelivat” ja ”Riemukupla” kaahasi - ja iskelmätaivaalla Pasi Kaunisto ja Markku Aro olivat kirkkaimmat uudet tähdet.

Huikea vuosi!

Sidottu, kovakantinen, 80 sivua, 150x200mm.
Tekijä: Juhani Töytäri