Sinun Vuotesi 1943 kirja

20,00€
Määrä: kpl
Tuotekoodi: 484939 OUTLET
Varastossa: 2

OUTLET-tuote - poistuu valikoimasta

Ainutlaatuinen lahja 40-, 50-, 60- ja 70 vuotta täyttäville. Myös erinomainen hääpäivälahja - runsaasti yhteistä muisteltavaa.

Vuonna 1943 maailmansota alkoi kääntyä akselivaltojen tappioksi. Saksa oli häviämässä sodan, ja Suomen oli pyrittävä rauhaan. Pula oli lähes kaikesta: elintarvikkeista, vaatteista ja jalkineista, kahvista, haloista, saippuasta ja pesuaineista, polkupyörän kumeista, tupakasta…

Ankean arjen vastapainoksi viihde – ja varsinkin elokuvat – tarjosivat haaveita ja unelmia. Vuoden katsotuin elokuva oli “Katariina ja Munkkiniemen kreivi”, ja sen kuuluisasta “Romanssista” (Sua vain yli kaiken mä rakastan) tuli myös suosittu iskelmä. Tämä kirja kertoo pulan ja epävarmuuden ajasta, mutta myös sisun, kekseliäisyyden ja toiveiden vuodesta.

Vuosi 1943 oli Ryhmyn ja Romppaisen, Suomisen perheen, perunavellin ja paperikenkien aikaa. Suomalaisia elähdytti aito auttamisen halu. Sotilaspoikien ja lottatyttöjen ohella koko Suomi ahersi erilaisten talkoiden – kuten mottitalkoiden – parissa.

Yhdessä pärjättiin!

Sidottu, kovakantinen, 80 sivua, 150x200mm.