Sinun Vuotesi 1942 kirja

25,00€
Määrä: kpl
Tuotemerkki: Positiivarit
Varastossa: 7

Ainutlaatuinen lahja 40-, 50-, 60- ja 70 vuotta täyttäville. Myös erinomainen hääpäivälahja - runsaasti yhteistä muisteltavaa.

Vuosi 1942 oli kenties koko vuosisadan käänteentekevin. Silloin käytiin toisen maailmansodan ratkaisutaistelut. Neuvostoliitto ja Yhdysvallat ottivat Stalingradin ja Midwayn taisteluissa aloitteen käsiinsä ja nousivat kohti supervalta-asemaa.

Suomen rintamalla käynnistyi asemasotavaihe, ja rintamamiehet innostuivat puhdetöistä. Vilkas kirjeenvaihto ja viihdytyskiertueet toivat vaihtelua sodan arkeen. Marsalkka Mannerheim täytti 75 vuotta, ja itse Saksan diktaattori Adolf Hitler saapui Suomeen onnittelukäynnille.

Tämä kirja tarjoilee tuokiokuvia vuodelta 1942, jolloin suomalaiset nauroivat Lapatossulle ja Korpraali Möttöselle ja kuuntelivat radiosta Asemiesillan musiikkiesityksiä. Valkokankaalla kuollut mies rakastui ja Suomisen Olli tempaisi. Tavarapula kävi yhä vaikeammaksi, mutta ankeaa arkea lievittivät niin reippaat kuin haikeatkin iskelmät Eldankajärven jäästä Kodin kynttilöihin. Olipas se vuosi!

Sidottu, kovakantinen, 80 sivua, 4-värinen.
Tekijät: Juhani Töytäri & Reino Rasilainen