Seitsemän kukan kimppu pitsiyöpaidalla

1,20€
Määrä: kpl
Tuotemerkki: Paperisilppuri
Varastossa: 4

Railin Runokorttien aiheet tuovat mieleen lämpimät muistot lapsuudesta ja nuoruudesta 40-60-luvun maaseudulta. Kuvamaailmassa on paljon sellaista, mitä ei enää näe: ruiskuhilaat, niityn heinälato, mummon ja vaarin polkupyörät... Koskettavat runot täydentävät tunnelmaa; mieleen palautuu melkein aistittavina kesäpäivän helteiset hetket, ruisleivän tuoksu tuvassa ja joulusaunan lämpö...

Raili Heikkilä on nainen korttisarjan tekstien takana. Hän on vuosien varrella työskennellessään erilaisten kuulija- ja lukijaryhmien kanssa saanut nähdä, kuinka ihmiset haluavat palata mielessään menneeseen. Hänen arkea lähellä olevat tekstinsä on koettu terapeuttisina ja vahvistavina. Haastatellessaan kansanperinnettä hän on havainnut, miten menneen elämän monet muutkin muistot ja tunnelmat ovat nousseet esiin. Railin Runokorttien kuvasuunnittelusta ja ulkoasusta vastaa Pauliina Heikkilä. Osan kuvista hän ottaa itse, osan on ottanut pomarkkulainen luontokuvaaja Pentti Ojala. Myös Ingela Nyman on ollut kuvaajana. Monilla vanhuksilla on juuret ja muistot maalla. Railin Runokorttien kuvat ja sanat ovat vahvistaneet lukijoiden syviä muistoja. Railin Runokortit soveltuvatkin hyvin muistelu- ja tarinatyöhön.

Postikortit ovat A6-kokoisia, tukevaa kartonkia ja niissä on käteen sopivat pyöristetyt kulmat. Korttien kartonki on FSC-sertifioitua, eli sen raaka-aine on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Korttien kartonki valmistetaan Suomessa, kortit suunnitellaan, kuvataan ja painetaan Suomessa. Niinpä voit hyvillä mielin lähettää suomalaiset terveiset korteillamme! Railin Runokorteilla onkin Suomalaisen Työn liiton Avainlippu. 

Seitsemän kukan kimppu pitsiyöpaidalla - yksiosaisen postikortin koko on 148 x 105 mm. 

Tämä Railin Runokortti vie hämyiseen ja viileään nuoruuden aittaan, jossa nukuttiin keveästi kesäöinä. Pitsisellä yöpaidalla on seitsemän kukan kimppu ja lintujen laulu saattelee uneen. Muistoihin vie myös runokortin tunnelmallinen kuva ja runo:

Aitassa silloin nukuttiin
yölintujen lauluja kuunneltiin
Kedon kukkien tuoksut, kaiken sen
yhä muistan
– kesän kauneuden

Sopii oivallisesti nuoruudenystävän onnitteluun merkkipäivinä, kuten nimi- ja syntymäpäivinä. Railin Runokortti -sarjaan kuuluva A6-kokoinen postikortti. Kortti tukevaa kartonkia, tausta mattapintainen. Mukavana yksityiskohtana pyöristetyt kulmat. Kortin kuvassa on seitsemän kukan kimppu ja yöpaita Honkajoen Rynkäisten kylässä. Runo: Raili Heikkilä Kuva: Pauliina Heikkilä.