Aitan porraskivellä

1,20€
Määrä: kpl
Tuotemerkki: Paperisilppuri
Varastossa: 6

Railin Runokorttien aiheet tuovat mieleen lämpimät muistot lapsuudesta ja nuoruudesta 40-60-luvun maaseudulta. Kuvamaailmassa on paljon sellaista, mitä ei enää näe: ruiskuhilaat, niityn heinälato, mummon ja vaarin polkupyörät... Koskettavat runot täydentävät tunnelmaa; mieleen palautuu melkein aistittavina kesäpäivän helteiset hetket, ruisleivän tuoksu tuvassa ja joulusaunan lämpö...

Raili Heikkilä on nainen korttisarjan tekstien takana. Hän on vuosien varrella työskennellessään erilaisten kuulija- ja lukijaryhmien kanssa saanut nähdä, kuinka ihmiset haluavat palata mielessään menneeseen. Hänen arkea lähellä olevat tekstinsä on koettu terapeuttisina ja vahvistavina. Haastatellessaan kansanperinnettä hän on havainnut, miten menneen elämän monet muutkin muistot ja tunnelmat ovat nousseet esiin. Railin Runokorttien kuvasuunnittelusta ja ulkoasusta vastaa Pauliina Heikkilä. Osan kuvista hän ottaa itse, osan on ottanut pomarkkulainen luontokuvaaja Pentti Ojala. Myös Ingela Nyman on ollut kuvaajana. Monilla vanhuksilla on juuret ja muistot maalla. Railin Runokorttien kuvat ja sanat ovat vahvistaneet lukijoiden syviä muistoja. Railin Runokortit soveltuvatkin hyvin muistelu- ja tarinatyöhön.

Postikortit ovat A6-kokoisia, tukevaa kartonkia ja niissä on käteen sopivat pyöristetyt kulmat. Korttien kartonki on FSC-sertifioitua, eli sen raaka-aine on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Korttien kartonki valmistetaan Suomessa, kortit suunnitellaan, kuvataan ja painetaan Suomessa. Niinpä voit hyvillä mielin lähettää suomalaiset terveiset korteillamme! Railin Runokorteilla onkin Suomalaisen Työn liiton Avainlippu. 

Aitan porraskivellä - yksiosaisen postikortin koko on 148 x 105 mm. 

Iki-ihana Railin Runokortti kuljettaa kesäiseen hetkeen, aitan porraskiven äärelle. Vanha haljennut myllynkiven aihio on kaunis aitan porraskivenä. Vierellä kukkii särkynyt sydän kahdessa eri värissä. Runokortin tunnelmallinen kuva ja runo siirtää lukijan kesäiseen hetkeen:

Aitan porraskiven luona
suven kukat kukoistaa
räystään alle tuonne
pääskyt jälleen pesän rakentaa

Sopii myös onnitteluun kesäisenä merkkipäivänä, kuten nimi- ja syntymäpäivänä. Railin Runokortti -sarjaan kuuluva A6-kokoinen postikortti. Kortti tukevaa kartonkia, tausta mattapintainen. Mukavana yksityiskohtana pyöristetyt kulmat. Kortin kuvassa on vanha haljennut myllynkiven aihio aitan porraskivenä särkyneiden sydänten vierellä Honkajoen Rynkäisten kylässä. Runo: Raili Heikkilä Kuva: Pauliina Heikkilä.